Categorii

Producători

California Fitness BCAA 400 g - aminoacizi

California Fitness BCAA  400 g - aminoacizi

California Fitness BCAA

 

BCAA (branched chain amino acids), adică aminoacizii cu catene ramificate, sunt aminoacizii esenţiali leucina, izoleucina şi valina.Detalii


91,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Disponibil

12 produse în stoc

30 other products in the same category:

California Fitness BCAA

BCAA (branched chain amino acids), adică aminoacizii cu catene ramificate, sunt aminoacizii esenţiali leucina, izoleucina şi valina. Se numesc esenţiali deoarece organismul nu îi poate sintetiza şi trebuie luaţi din alimente sau suplimente alimentare.

Combinaţia celor trei aminoacizi formează aproximativ 1/3 din ţesuturile muşchilor scheletici din organism. BCAA joacă un rol foarte important în sinteza proteinelor (formarea proteinelor în celule din aminoacizi pentru construcţia de masă musculară). Aminoacizii sunt elementele de bază ale proteinelor.

Atunci când se consumă alimente care conţin proteine, acestea sunt digerate în stomac şi intestine. În timpul acestui proces sunt descompuse în aminoacizi, care sunt suficient de mici pentru a putea fi absorbiţi de fluxul sanguin. De aici, efectele lor se răsfrâng asupra întregului organism.

Aminoacizii sunt implicaţi şi în refacerea ţesuturilor musculare (masa musculară slabă). În general, după exerciţii fizice intense, organismul se află într-o stare catabolică (de descompunere a proteinelor din ţesuturile musculare), având un deficit de sinteză a proteinelor.

Aminoacizii cu catenă ramificată previn catabolismul, asigurând reversibilitatea procesului. Cu alte cuvinte,clădesc ţesut muscular. L-leucina reprezintă aproximativ 8% din totalul aminoacizilor care se găsesc în structurile proteinelor din organism, fiind al patrulea aminoacid, ca şi concentraţie, din ţesuturile musculare scheletice. L-leucina are numeroase efecte benefice asupra organismului, în special în cazul sportivilor de performanţă.

Contribuie la menţinerea nivelului de zahăr din sânge şi stimulează producerea hormonului de creştere. Se combină cu izoleucina şi valina pentru a proteja masa musculară şi a-i furniza energie, ajutând la creşterea nivelului de rezistenţă şi de energie. L-leucina conservă ţesuturile musculare slabe şi furnizează energie organismului aflat sub stres (de ex. în timpul activităţilor sportive), conservă glicogenul din muşchi (glucoza depozitată în ţesuturile musculare, utilizată pentru contracţii musculare mai puternice), menţine echilibrul de azot şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare care poate scădea pe măsură ce activitatea fizică devine mai intensă. L-izoleucina este un izomer al leucinei.

Este importantă în reglarea nivelului de zahăr sanguin şi ajută la creşterea nivelului energetic al organismului. L-izoleucina contribuie la refacerea musculară după antrenamente şi are rol important în metabolismul energetic.

De asemenea, L-izoleucina este importantă pentru prevenirea atrofierii masei musculare în cazul persoanelor cu dizabilităţi. L-valina este un aminoacid necesar pentru sistemul nervos şi funcţiile cognitive. Este benefică în afecţiunile musculare, suprimă pofta de mâncare şi este de ajutor în caz de insomnie şi nervozitate; contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar.

Dar, poate că cel mai mare beneficiu îl aduce sportivilor de performanţă, deoarece L-valina este esenţială pntru refacerea ţesuturilor musculare şi pentru metabolismul muşchilor şi, de asemenea, creşte rezistenţa în timpul efortului.

Suplimentul alimentar BCAA fabricat de California Fitness® conţine tot aceşti trei aminoacizi esenţiali şi contribuie la refacerea rapidă a musculaturii şi menţinerea unui nivel energetic optim după antrenamente intense sau alte activităţi fizice solicitante.

Mod de administrare California Fitness BCAA:


Ca supliment alimentar, se consumă câte o linguriţă (5 g) de 2 ori pe zi. Pentru rezultate optime luaţi o linguriţă cu 30 de minute înainte de antrenamente şi încă o linguriţă imediat după terminarea antrenamentelor. Se poate amesteca cu suc de fructe, lapte, apă sau băutura favorită.

Cuvinte cheie:

California Fitness BCAA / California Fitness / BCAA / AminoaciziNu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Trimite Comanda